Tietosuojaseloste

Henkilötietojen käsittely

Sinun tietosi, sinun oikeutesi.

Asiakkaidemme turvallisuus ja yksityisyys on meille erittäin tärkeää. Tämä tietosuojaseloste kuvailee miten me keräämme ja käytämme henkilötietoja. Tämä tietosuojaseloste kuvailee myös oikeuksiasi meitä kohtaan sekä miten hyödynnät niitä. Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojaan tai henkilötietoihin liittyen liittyen, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen privacy@anyfin.fi.

Tämä tietosuojaseloste sovelletaan sinuun, kun Anyfin tarjoaa sinulle palveluita verkkosivujen, puhelimen, sovelluksemme tai muiden digitaalisten kanavien kautta. Henkilötietojen käsittely on välttämätön osa palvelujemme käytön osalta etkä voi ryhtyä käyttäjäksi meillä ilman että annat meille henkilötietojasi. Sinun valintasi siitä mitä palvelujamme käytät määrittää mitä henkilötietoja keräämme sinusta sekä miten me käytämme niitä, kuten alla kuvailtu.

Meillä on oikeus milloin tahansa tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Sinua käyttäjänä tulemme siinä tapauksessa informoimaan tulevista muutoksista verkkosivujemme, sovelluksemme tai muiden digitaalisten kanavien kautta kohtuullisen kohtuullisen ajan ennen kuin muutokset astuvat voimaan. Mikäli et hyväksy muutoksia on sinulla oikeus irtisanoa sopimuksesi Anyfinin kanssa ennen kuin muutokset astuvat voimaan. Irtisanot sopimuksesi poistamalla tilisi Anyfinillä.

1. Tietoja joita keräämme sinusta

Antamasi tiedot
Annat tietoja itsestäsi, kun täytät hakemuksen kotisivuillamme tai sovelluksessamme, kun lähetät kuvan luottolaskustasi, tai jos kommunikoit kanssamme kotisivujemme, sähköpostin, puhelimen, sosiaalisen median välityksellä, tai muuten käyttäessäsi palveluamme. Antamasi tiedot voidaan kategorisoida seuraavasti:

  • Yhteys- ja tunnistamistiedot: nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, henkilötunnus, puhelinnumero tai muita tietoja, joita voidaan käyttää apuna sinun tunnistamisessasi siinä kommunikaatiokanavassa, jonka kautta otat meihin yhteyttä.
  • Tiedot luotoistasi ja tuloistasi: luottojesi tämänhetkinen ja kulunut saldo, takaisinmaksuaika, ehdot sekä tietoja maksuista ja nykyiset tulosi.
  • Tilitiedot: tiedot, joita tarvitaan yhteydenpitoon pankkisi tai toisen operaattorin kanssa.
  • Maksutiedot: maksunsaaja aikaisemmille luotoille, maksutiedot, maksupäivä ja maksuviite
  • Asiakaspalvelutietoja: tietoja, jotka annat asiakaspalveluumme asiakaspalveluasian yhteydessä. Emme voi vaikuttaa siihen mitä tietoja päätät antaa asiakaspalvelullemme puhelimitse tai sähköpostitse tai muulla vastaavalla viestinnällä, mutta käytämme asiakaspalvelullemme antamiasi henkilötietoja tarkoituksiin, joilla on yhteys asiaasi meillä. Puhelut asiakaspalveluumme nauhoitetaan.
  • Attribuutiodata: tietoa, jonka annat meille siitä miten löysit palvelumme, esimerkiksi läheisen suositus tai mainos.

Keräämämme tiedot
Keräämiimme tietoihin sinusta sisältyy tietoja jotka keräämme automaattisesti, kun käytät palveluamme. Tämän lisäksi keräämme tietoa kolmansilta osapuolilta, sisältäen henkilöluottotiedot (Suomen Asiakastieto), tilitiedot pankiltasi (mikäli käytät tilitietopalveluamme) sekä luottoasioihin ja petosten torjumiseen keskittyvät viranomaiset, kaupat ja julkiset tietokannat. Riippuen siitä mitä palvelujamme käytät käsittelemme siis:

  • Yhteys- ja tunnistamistietoja: nimi, osoite, henkilötunnus, puhelinnumero ja tiedot kotitaloudesta.
  • Taloudellisia tietoja: tiedot tuloista ja maksuista, kuten mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, mahdolliset luottositoumukset, aiempien maksujen ja luottojen hyväksynnät sekä vero- ja kiinteistötiedot.
  • Sähköisiä tietoja: IP-osoite, maantieteellinen sijainti, selainasetukset, kieliasetukset, käyttöjärjestelmä sekä näytön kuvatarkkuus.
  • Tilitietoja: tiedot pankkitileistä, lainoista, tilitapahtumista ja muista taloudellisista tiedoista, tilisaldot, tiedot tilinumeroista ja tilihistoriasta, luottotiedot, tiedot ostotapahtumista (summa, aika, tapahtumalaji ja mahdollinen tavara ja/tai ostopaikka).
  • Tietoja sinun ja Anyfinin välisestä vuorovaikutuksesta: kuinka käytät kotisivujamme ja palvelujamme sisältäen, kuinka kauan vierailet sivuillamme sekä saamasi virheilmoitukset.
  • Markkinointidataa: kuten kuvailemme Evästekäytännössämme, käytämme kotisivuiltamme keräämiämme henkilötietoja voidaksemme sopeuttaa sinulle sisältöä sekä markkinointia kotisivuillamme sekä markkinointikumppaniemme kanssa. Tämä henkilötietojen käsittely tapahtuu ainustaan mikäli annat suostumuksesi siihen kun saavut kotisivuillemme.
2. Mihin käytämme tietojasi

Käsittelyn tarkoitus: Henkilöllisyyden sekä henkilö- ja yhteystietojen vahvistaminen.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuus.
Automaattinen päätös*: Kyllä

Käsittelyn tarkoitus: Hakemuksen käsittely, palveluidemme käyttö, sisältäen luottoarvion ja -selvityksen suorittamisen, kulujen määrittely sekä tarjouksen luonti.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuus.
Automaattinen päätös*: Kyllä

Käsittelyn tarkoitus: Lainan siirtäminen ja mahdollisuus hoitaa laskutukseen, asiakaspalveluun ja virheilmoituksiin liittyvät sisäiset prosessit.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Sopimusvelvoitteiden täyttäminen
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Koota tilitietosi voidaksemme tarjota tilitietopalvelujamme, mukaan lukien yksilöllisten tapahtumien ryhmittely (esimerkiksi aikavälin tai tapahtumalajin perusteella) ja ennusteet.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Sopimusvelvoitteiden täyttäminen
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Markkinoinnin parantaminen, sekä markkinointi toimiemme mittaaminen ja parempi kohdentaminen sinulle ja muille.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Yrityksen oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaansa** Suostumus (kun kyse on evästeistä)
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: palvelujemme väärinkäytön ja rikostapauksien estäminen.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuus
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Käyttää tilitietodataasi muiden tarjoamiemme asiaankuuluvien palveluiden mainostamiseen edellyttäen, että olet antanut suostumuksesi siihen.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Suostumus
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Suorittaa tietojen ja asiakaskäyttäytymisen analysointia palvelujemme parantamista varten sekä päätösmallien, testauksen, kehityksen ja tutkimuksen optimoimista varten.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Yrityksen oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaansa**
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Noudattaa soveltuvia lakeja, kuten rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa sekä kirjanpitoa koskevia lakeja.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Lakiin perustuva velvollisuus
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: kerätä arvosteluja kolmannelta osapuolelta Trustpilot
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuus
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Asiakasrekisteriin rekisteröidään luottohakemuksen käsittelyn yhteydessä toisilta luotonantajilta saatuja tietoja aikaisemmista luotoista. Tietoja kerätään Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän kyselyjärjestelmän avulla.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Yrityksen oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaansa**
Automaattinen päätös*: Ei

Käsittelyn tarkoitus: Asiakasrekisterin tietoja luotoista ja niiden hoitamisesta voidaan luovuttaa toisille luotonantajille asiakkaan antaman toimeksiannon ja suostumuksen perusteella. Tietoja luovutetaan Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän kyselyjärjestelmän avulla.
Käsittelyn oikeudellinen perusta: Antaa suostumuksen
Automaattinen päätös*: Ei

*Automaattinen päätös
Käsittely sisältää automaattisen päätöksen tarkoittaa, että Anyfinin järjestelmä automaattisesti analysoi henkilötietojasi vertaillen niitä ennalta määriteltyihin arvoihin voidaksemme varmistaa henkilöllisyytesi sekä luottoprofiilisi voidaksemme tällöin arvioida pystyykö Anyfin tarjoamaan sinulle luottoa luottohistoriasi, taloudellisen tilanteesi sekä muiden relevanttien kriteereiden perusteella. Järjestelmä voi automaattisesti hylätä tai hyväksyä hakemuksia joissain tapauksissa. Mikäli hakemuksesi on hylätty täysin automaattisesti tulet saamaan tiedon tästä.

**Yrityksen oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaa
Yrityksen oikeutettu etu on sidottu Anyfinin ydintoimintaan niin että analyysi sekä nykyisten että tulevien palveluista, päätösmalleista, nykyisistä lainoista sekä käyttäjäkokemuksesta on välttämätöntä voidaksemme varmistaa palvelujemme hyvän toimivuuden sekä positiivisen käyttäjäkokemuksen. Analyysi tehdään yleisesti tilastollisen datan perusteella, toisin sanoen niin että dataa sisältäen henkilötietojasi ei voi lukea.

Jos et anna meille henkilötietojasi
Meillä on lakiin perustuva velvollisuus kerätä tiettyjä tietoja asiakkaistamme, jotta voimme tarjota ja panna toimeen luottosopimus sinun kanssasi. Jos tällaisessa tapauksessa et halua antaa meille pääsyäniihin tietoihin joita tarvitsemme, emme välttämättä voi tarjota sinulle luottosopimusta kanssamme. Jos et ilmoituksemme jälkeen vieläkään halua antaa meille pääsyä tietoihisi, täytyy meidän keskeyttää pääsysi Anyfinin palveluihin.

3. Markkinointi

Meillä on oikeus käyttää henkilökohtaisia tietojasi arvioidaaksemme mitkä tuotteet ja palvelumme ovat merkityksellisiä sinulle ja mitä aiomme tarjota sinulle. Otamme sinuun yhteyttä sen kanavan kautta, jonka kautta olet itse ottanut meihin yhteyttä, kuten sähköpostitse, tekstiviestitse, kirjeitse, sosiaalisen median tai muun digitaalisen kanavan kautta.

Voit pyytää meitä lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen sinulle käyttämällä ’lopeta tilaus/unsubscribe’ markkinointiviestissä tai ottamalla yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen privacy@anyfin.com.

Mikäli olet antanut suostumuksesi käyttää tilitietojasi muiden tarjoamiemme palvelujen markkinoimiseksi voit myös perua suostumuksesi siirtymällä kohtaan "Lisää" ja napsauttamalla "Asetukset ja tuki" kohdassa "Yksityisyys ja turvallisuus". Huomaa, että suostumuksesi peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

4. Kenelle voimme antaa henkilötietoja?

Voimme joissain tapauksissa jakaa henkilötietojasi alla listatuille kolmansille osapuolille. Jakaessamme henkilötietojasi, toteutamme kaikki kohtuulliset sopimukselliset, oikeudelliset ja hallinnolliset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että henkilötietojasi käsitellään riittävän tietosuojan tasolla.

  • Palveluntarjoajat ja palveluntarjoajien alihankkijat: Meillä on oikeus jakaa henkilötietoja palvelutarjojien kanssa täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan, yleisten etujen takia ja tästä tietosuojakäytännöstä ilmeneviä tarkoituksia varten.
  • Pankit ja rahoituspalvelujen tarjoajat: Palveluntarjoajat finanssialalla, joita käytämme voidaksemme tarjota palvelujamme sinulle
  • Luottotietoyritykset ja vastaavat palveluntarjoajat: Jaamme henkilötietojasi luottotietoyritysten kanssa voidaksemme arvioida luottokelpoisuutesi sekä henkilöllisyytesi ja osoitetietojesi tarkistamiseksi. Jaettava tieto sisältää nykyisen velkasaldon ja tiedot takaisinmaksuista.
  • Mainospalvelun tarjoajat ja vastaavat palveluntarjoajat: Jaamme joitain rajoitettuja tietoja mainostajien kanssa voidaksemme identifioida materiaalia ja kohderyhmiä. Mainosanalyysipalvelujen tarjoajat voivat avustaa meitä kohdentamisessa sekä optimoidaksemme kotisivujemme käytön ja mainostoiminnamme.
  • Viranomaiset: Olemme toisinaan velvollisia luovuttamaan tiettyjä tietoja eri viranomaisille, kuten Verohallinnolle tai poliisille. Laki velvoittaa meitä toimittamaan tietoja esimerkiksi rahanpesun tai terrorismin rahoittamisen ehkäisemistä varten.
  • Yrityksen luovutus: Jos Anyfin ostaa tai myy toiminnan tai jos kolmas osapuoli hankkii jonkin osan yrityksestä, tietoja saatetaan antaa ostajalle tai myyjälle.
5. Missä säilytämme tietosi?

Henkilötietosi käsitellään pääasiassa palvelimilla jotka ovat Euroopan unionin/Euroopan talousalueen (EU/ETA) sisällä. Jossain tapauksissa henkilötietojasi voidaan siirtää ja käsitellä EU/ETA-alueen ulkopuolella.

Tämä tehdään ainoastaan jos maassa jonne tiedot siirretään tai missä tiedot säilytetään, on riittävä suojataso tai jos Anyfin ja seuraavassa tilanteessa meidän henkilötietojen käsittelijä tai muu henkilötiedoista vastaava jolle Anyfin siirtää henkilötietoja, on tehnyt riittäviä suojelutoimenpiteitä, esimerkiksi sitovien yrityssäännösten tai standardiehtojen myötä.

Ylläolevien edellytysten mukaisesti Anyfin käyttää Yhdysvalloissa vakiintuneita palveluntarjoajia esimerkiksi mainontaa ja markkinointianalyysiiä, asiakaspalvelujärjestelmiä, sisäistä kommunikaatiojärjestelmää sekä asiakastyytyväisyysjärjestelmää varten-

6. Miten tietojasi suojataan?

Anyfin on varmistanut, että henkilötietosi on suojattu asiattomien niihin pääsystä, niiden häviämisestä, tuhoutumisesta tai vahingoittumisesta tapaturmasta johtuen. Henkilötietoihisi on pääsy ainoastaan Anyfinin henkilökunnalla, jonka työtehtäviä varten on tärkeää, että he käsittelevät henkilötietojasi. Kaikki henkilötiedot sekä dataviestintä on talletettu suojatuille palvelimille ja suojattu käyttäen Secure Sockets Layer (SSL).

7. Miten kauan säilytämme sinua koskevia henkilötietoja?

Anyfin käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin sinulla on luottosuhde meihin tai aktiivinen käyttäjätili meillä. Tallennamme sen jälkeen henkilötietojasi myös niin kauan kuin tarvitsemme laki- sekä kirjanpitosyistä. Tallennamme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen suhteessa lailliseen perusteeseen kuten kuvailtu yllä olevassa osiossa 2 . Tämä tarkoittaa että säilytämme joitain tietoja kauemmin kuin muut.

8. Oikeutesi koskien henkilötietoja

Eurooppalaisen tietosuojalain mukaan sinulla on tiettyjä oikeuksia henkilötietoihisi liittyen.

Oikeus omiin tietoihin
Sinulla on oikeus saada kopio henkilötiedoistasi meillä.

Oikeus tietojen oikaisuun
Sinulla on oikeus korjata itseäsi koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot. Voimme tietyissä tapauksissa tarvita vahvistuksen uusien tietojen aitoudesta.

Oikeus tietojen siirtämiseen (tietojen siirto)
Sinulla on oikeus saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa tietojen toimittamista varten kolmansille osapuolille. Joissain tapauksissa voit pyytää tietojesi luovuttamisen suoraan suoraan kolmannelle osapuolelle. Huomaathan että tämä koskee ainoastaan automaattisesi käsiteltyihin tietoihin, joiden käsittelyä varten olet alun perin antanut suostumuksesi tai joita käsittelemme osana sopimusta kanssasi.

Oikeus vastustaa
Mikäli käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perustesteella (katso osio 2) on sinulla mahdollisuus vastustaa tietojen käyttöä. Mikäli yksityisyyssuojasi ylittää oikeutetun etumme tulemme lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn.

Oikeus tulla unohdetuksi
Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista ja saada ne poistetuiksi, kun niiden säilyttäminen ei ole enää tarpeen oikeutetun edun takia. On kuitenkin olemassa lakisääteisiä vaatimuksia, jotka estävät meitä poistamasta tiettyjä tietoja. Näitä vaatimuksia on asetettu pankki-, rahanpesu-, kirjanpito- ja verolainsäädännössä.

9. Evästeet

Sinun suostumuksella tai voidaksemme tarjota olennaisia toimintoja sekä palveluita käytämme evästeitä ja vastaavia seuranta teknologioita sähköisissä palveluissamme, jotta saisit vieläkin paremman käyttökokemuksen. Tarkan kuvauksen evästeiden käytöstä löydät Anyfinin evästeselosteesta.

10. Reklamaatiot

Tietosuojakysymyksistä vastaa Suomessa Suomen Tietosuojavaltuutettu. Voit tarvittaessa kääntyä heidän puoleensa, jos koet että henkilötietojasi ei ole käsitelty asianmukaisesti. Otathan ensi kädessä yhteyttä Anyfinin tietoturvaan henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

11. Ota meihin yhteyttä

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Jos sinulla on kysymyksiä koskien tätä tietosuojaselostetta, kuinka käsittelemme henkilötietojasi tai oikeuksiasi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@anyfin.com.

Anyfin AB vastaa henkilötietojesi käsittelystä edellä kuvatun mukaisesti. Anyfin AB Suomen sivuliike on rekisteröity Suomen yritysrekisteriin Y-tunnuksella 3011348-7. Anyfin AB Suomen sivuliikkeen toimisto on osoitteessa Bulevardi 21, 00120 Helsinki, Suomi.

Anyfinillä on tietosuojavastaava jonka vastuulla on valvoa että Anyfin noudattaa GDPR sekä muuta tietosuojalainsäädäntöä. Tietosuojavaltuutettuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen dpo@anyfin.com.

----

Päivitetty viimeksi 30.08.2021.

Maa

Anyfin sovellus

Anyfin AB filial i Finland, Bulevardi 21, 00120 Helsinki. Org. nummer: 3011348-7 © 2021 Anyfin AB filial i Finland on kulutusluottolaitos, joka toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) alaisena. Kaikki oikeudet pidätetään.

Laskuesimerkki

Jos 1300€ arvoinen laina siirretään Anyfinille, tulee säästöksi 157€ seuraavan esimerkin mukaan: Jos alkuperäinen nimelliskorko 18.88% laskee 9.88%:in ja 2€ kuukausikulu laskee 1€ suuruiseksi, on uusi kuukausimaksu 24 kuukauden laina-ajalle 61€, jolloin todellinen vuosikorko on 12.17%. Lainan kokonaissumma on tällöin 1462€. Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja. Anyfin ei koskaan anna tarjousta jos he eivät voi madaltaa luoton todellista vuosikorkoa. Anyfin ei nosta nykyisen luoton kokonaiskustannuksia pidentämällä takaisinmaksuaikaa.

Myöntämiemme jälleenrahoitusluottojen summa on 10-10.000€ ja laina-aika voi olla 1-120 kuukautta, riippuen asiakkaan nykyisestä laina-ajasta. Luoton nimelliskorko on 3,95%-10% ja kuukausikulu 0-5€.