Tietosuojaseloste

Henkilötietojen käsittely

Asiakkaidemme turvallisuus ja yksityisyys on meille erittäin tärkeää. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kuvata selkeästi miten me keräämme, käytämme, esitämme, ja tallennamme dataa ja sinuun liittyvää tietoa. Käsittelemme kaikkia henkilötietoja voimassa olevien tietosuojalakien ja -käytäntöjen mukaisesti. Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojaselosteeseemme liittyen, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen privacy@anyfin.fi.

1. Keräämämme tiedot

Antamasi tiedot

Annat tietoja itsestäsi kun täytät hakemuksen kotisivuillamme tai sovelluksessamme, kun lähetät kuvan luottolaskustasi, tai jos kommunikoit kanssamme kotisivujen, sähköpostin, puhelimen tai Facebookin välityksellä, tai muuten käyttäessäsi palveluamme. Antamasi tiedot voidaan kategorisoida seuraavasti:
  • Yhteys- ja tunnistamistiedot: nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, henkilötunnus, puhelinnumero tai muut tiedot, joita voidaan käyttää apuna sinun tunnistamisessa siinä kommunikaatiokanavassa, jonka kautta otat meihin yhteyttä.
  • Tiedot luotoistasi ja tuloistasi: uottojesi tämänhetkinen ja mennyt saldo, takaisinmaksuaika, ehdot sekä maksut ja nykyiset tulosi.
  • Maksutiedot: maksunsaaja aikaisemmille luotoille, maksutiedot, maksupäivä ja maksuviite

Keräämämme tiedot

Keräämme automaattisesti tietoa sinusta, kun käytät palveluamme. Tämän lisäksi keräämme tietoa kolmansilta osapuolilta, sisältäen henkilöluottotiedot (Suomen Asiakastieto), sekä luotto asioihin ja petosten torjumiseen keskittyvät viranomaiset, kaupat ja julkiset tietokannat.
  • Yhteys- ja tunnistamistiedot: nimi, osoite, henkilötunnus, puhelinnumero ja tiedot kotitaloudesta.
  • Taloudelliset tiedot: tiedot tuloista ja maksuista, kuten mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, mahdolliset luottositoumukset, aiemmat maksujen ja luottojen hyväksynnät sekä vero- ja kiinteistötiedot.
  • Sähköiset tiedot: IP-osoite, maantieteellinen sijainti, selainasetukset, kieliasetukset, käyttöjärjestelmä sekä näytön kuvatarkkuus.
  • Tiedot sinun ja Anyfinin välisestä vuorovaikutuksesta: kuinka käytät kotisivujamme ja palvelujamme sisältäen kuinka kauan vierailet sivuillamme sekä saamasi virheilmoitukset.

2. Mihin käytämme tietojasi

Käsittelyn tarkoitusKäsittelyn oikeudellinen perustaAutomaattinen päätös
Henkilöllisyyden sekä henkilö- ja yhteystietojen vahvistaminen.Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuusKyllä
Hakemuksen käsittely, palveluidemme käyttö, sisältäen luottoarvion ja -selvityksen suorittamisen, kulujen määrittely sekä tarjouksen luonti.Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuusKyllä
Lainan siirtäminen ja mahdollisuus hoitaa laskutukseen, asiakaspalveluun ja virheilmoituksiin liittyvät sisäiset prosessit.Sopimusvelvoitteiden täyttäminenEi
Markkinoinnin parantaminen, sekä markkinointi toimiemme mittaaminen ja parempi kohdentaminen sinulle ja muille.Oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaansaEi
Palvelujemme väärinkäytön ja rikostapauksien estäminen.Sopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuusEi
Suorittaa tietojen ja asiakaskäyttäytymisen analysointia palvelujemme parantamista varten sekä päätösmallien, testauksen, kehityksen ja tutkimuksen optimoimista varten.Oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaansaEi
Noudattaa soveltuvia lakeja, kuten rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa sekä kirjanpitoa koskevia lakeja.Lakiin perustuva velvollisuusEi
Kerätä arvosteluja kolmannelta osapuolelta TrustpilotSopimusvelvoitteiden täyttäminen sekä lakiin perustuva velvollisuusEi
Asiakasrekisteriin rekisteröidään luottohakemuksen käsittelyn yhteydessä toisilta luotonantajilta saatuja tietoja aikaisemmista luotoista. Tietoja kerätään Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän kyselyjärjestelmän avulla.Oikeutettu etu harjoittaa liiketoimintaansaEi
Asiakasrekisterin tietoja luotoista ja niiden hoitamisesta voidaan luovuttaa toisille luotonantajille asiakkaan antaman toimeksiannon ja suostumuksen perusteella. Tietoja luovutetaan Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän kyselyjärjestelmän avulla.Antaa suostumuksenEi

Jos et anna meille henkilötietojasi

Meillä on lakiin perustuvia velvollisuuksia kerätä tiettyjä tietoja asiakkaistamme, jotta voimme tarjota ja panna toimeen luottosopimukset. Jos tällaisessa tapauksessa et halua antaa meille pääsyä tietoihisi, emme välttämättä voi tarjota sinulle luottosopimusta kanssamme. Jos et vieläkään ilmoituksemme jälkeen halua antaa meille pääsyä tietoihisi, täytyy meidän keskeyttää pääsysi Anyfinin palveluihin.

3. Markkinointi

Meillä on oikeus käyttää henkilökohtaisia tietojasi päättääksemme mitkä tuotteet ja palvelumme ovat merkityksellisiä sinulle ja mitä aiomme tarjota sinulle. Otamme sinuun yhteyttä sen kanavan kautta, jonka kautta itse olet ottanut meihin yhteyttä, kuten sähköpostitse, tekstiviestitse, kirjeitse tai jonkin sosiaalisen median tai muun digitaalisen kanavan kautta.
Voit pyytää meitä poistamaan lupamme suoramarkkinointiin, jos et halua saada lisää mainoksia meiltä. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä meihin sähköpostitse privacy@anyfin.com tai käyttämällä ’lopeta tilaus/unsubscribe’.

4. Kenelle voimme antaa henkilötietoja?

Voimme joissain tapauksissa jakaa henkilötietojasi alla listatuille kolmansille osapuolille. Jakaessamme henkilötietojasi, toteutamme kaikki kohtuulliset sopimukselliset, oikeudelliset ja hallinnolliset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että henkilötietojasi käsitellään riittävän tietosuojan tasolla.
  • Palveluntarjoajat ja palveluntarjoajien alihankkijat: Meillä on oikeus jakaa henkilötietoja palvelutarjojien kanssa täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan, yleisten etujen takia ja tästä tietosuojakäytännöstä ilmeneviä tarkoituksia varten.
  • Pankit ja rahoituspalvelujen tarjoajat:Palveluntarjoajat finanssialalla, joita käytämme voidaksemme tarjota palvelujamme sinulle
  • Luottotietoyritykset ja vastaavat palveluntarjoajat: Jaamme henkilötietojasi luottotietoyritysten kanssa voidaksemme arvioida luottokelpoisuutesi sekä henkilöllisyytesi ja osoitetietojesi tarkistamiseksi. Jaettava tieto sisältää nykyisen velkasaldon ja tiedot takaisinmaksuista.
  • Mainospalvelun tarjoajat ja vastaavat palveluntarjoajat: Voimme luovuttaa tietojasi mainostajien kanssa voidaksemme identifioida materiaalia ja kohderyhmiä. Mainosanalyysipalvelujen tarjoajat voivat avustaa meitä kohdentamisessa sekä optimoidaksemme kotisivujen käytön ja mainostoiminnamme.
  • Viranomaiset: Olemme toisinaan velvollisia luovuttamaan tiettyjä tietoja eri viranomaisille, kuten Verohallinnolle tai poliisille. Laki velvoittaa meitä toimittamaan tietoja esimerkiksi rahanpesun tai terrorismin rahoittamisen ehkäisemistä varten.
  • Yrityksen luovutus: Jos Anyfin ostaa tai myy toiminnan tai jos kolmas osapuoli hankkii jonkin osan yrityksestä, tietoja saatetaan antaa ostajalle tai myyjälle.

5. Missä säilytämme tietosi?

Pyrimme aina käsittelemään henkilötietosi Euroopan unionin/Euroopan talousalueen (EU/ETA) sisällä. Jossain tapauksissa voidaan henkilötietojasi voidaan siirtää ja käsitellä EU/ETA-alueen ulkopuolella. Jos joudumme siirtämään henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuolella sijaitsevaan maahan, käytämme sellaista menetelmää, joka on sallittu sovellettavan lainsäädännön mukaan turvalliseen siirtoon. Näin tietojasi käsitellään tässäkin tapauksessa turvallisesti ja EU:n/ETA:n alueella noudatettavaa tietoturvaa vastaavasti.
Talletamme kaiken tiedon turvallisiin servereihin ja kaikki dataviestintä on salattua käyttämällä Secure Sockets Layer (SSL).

6. Miten kauan säilytämme sinua koskevia henkilötietoja?

Käsittelemme tietojasi vain niin kauan kuin lain mukaan on tarpeen tai muussa tapauksessa niin kauan kuin oikeutettu etumme sallii sen tai niin kauan kuin se on tarpeen täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan.

7. Oikeutesi koskien henkilötietoja

Eurooppalaisen tietosuojalain mukaan sinulla on tiettyjä oikeuksia henkilötietoihisi liittyen.

Oikeus omiin tietoihin

Sinulla on oikeus saada kopio henkilötiedoistasi ilman lisämaksuja.

Oikeus tietojen oikaisuun

Sinulla on oikeus korjata itseäsi koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot. Voimme tietyissä tapauksissa tarvita vahvistuksen uusien tietojen aitoudesta.

Oikeus tietojen siirtämiseen

Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus saada henkilötietosi koneellisesti luettavassa muodossa tietojen toimittamista varten kolmansille osapuolille.

Oikeus tulla unohdetuksi

Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista ja saada ne poistetuiksi, kun niiden säilyttäminen ei ole enää tarpeen oikeutetun edun takia. On kuitenkin olemassa lakisääteisiä vaatimuksia, jotka estävät meitä poistamasta tiettyjä tietoja. Näitä vaatimuksia on asetettu pankki-, rahanpesu-, kirjanpito- ja verolainsäädännössä.

8. Evästeet

Käytämme evästeitä ja vastaavia seuranta teknologioita sähköisissä palveluissamme, jotta saisit vieläkin paremman käyttökokemuksen. Tarkan kuvauksen evästeiden käytöstä löydät Anyfinin evästeselosteesta.

9. Reklamaatiot

Tietosuojakysymyksistä vastaa Suomessa Suomen Tietosuojavaltuutettu. Voit tarvittaessa kääntyä heidän puoleensa, jos koet että henkilötietojasi ei ole käsitelty asianmukaisesti. Otathan ensi kädessä yhteyttä Anyfinin tietoturvaan henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

10. Ota meihin yhteyttä

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Jos sinulla on kysymyksiä koskien tätä tietosuojaselostetta, kuinka käsittelemme henkilötietojasi tai oikeuksiasi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@anyfin.com.
Anyfin AB vastaa henkilötietojesi käsittelystä edellä kuvatun mukaisesti. Anyfin AB Suomen sivuliike on rekisteröity Suomen yritysrekisteriin Y-tunnuksella 3011348-7. Anyfin AB Suomen sivuliikkeen toimisto on osoitteessa Bulevardi 21, 00120 Helsinki, Suomi.
----
Päivitetty viimeksi 28.05.2020.

Kun käytät verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön

Maa

Laskuesimerkki

Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja. Esimerkiksi: Kun nimelliskorko 24 kuukauden laina-ajalla olevalle 2000 euron suuruiselle luotolle on 9,88 % ja käsittelykulu on 2 euroa, todellinen vuosikorko on 12,72%. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 2260,30 euroa, kun asiakas maksaa lainan takaisin 24 kuukaudessa.

Anyfin AB filial i Finland, Bulevardi 21, 00120 Helsinki. Org. nummer: 3011348-7 © 2020 Anyfin AB filial i Finland on kulutusluottolaitos, joka toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) alaisena. Kaikki oikeudet pidätetään.