Integritetspolicy

Så använder vi dina personuppgifter

Din data, dina rättigheter.

Vi bryr oss om din integritet och din rätt till kontroll över dina personuppgifter. Denna Integritetspolicy förklarar hur vi på Anyfin samlar in och använder oss av personuppgifter. Den förklarar även dina rättigheter gentemot oss och hur du använder dem. Du kan alltid nå oss för frågor kring gällande dataskydd och personuppgifter genom att kontakta oss på privacy@anyfin.com.

Denna Integritetspolicy gäller när Anyfin tillhandahåller tjänster till dig via webb, telefon, app eller andra digitala kanaler. Behandling av dina personuppgifter är en ofrånkomlig del av att använda våra tjänster och du kan inte bli en användare utan att uppge dina personuppgifter. Ditt val av vilka av våra tjänster du använder avgör vilka personuppgifter vi samlar in om dig och hur dessa personuppgifter används, som beskrivet nedan.

Vi har rätt att när som helst göra ändringar i denna policy men kommer då via vår hemsida eller app att underrätta dig som användare om de kommande ändringarna med rimligt varsel innan ändringarna träder i kraft.

1. Data vi samlar in om dig

Information som du ger oss
Du ger oss information genom att fylla i ett formulär på vår hemsida eller webbapplikation, genom att skicka kopior på dina fakturor avseende en kredit, genom att kommunicera med oss via vår hemsida, email, telefon, i sociala medier eller genom att på något annat sätt interagera med våra tjänster. Denna information kan kategoriseras som:

  • Kontaktinformation: namn, adress, emailadress, personnummer, telefonnummer, eller andra uppgifter som identifierar dig från en kommunikationskanal som du kontaktar oss genom.
  • Information om din kredit: dina krediters nuvarande och historiska saldo, duration, villkor och betalstatus.
  • Kontoinformation: uppgifter som behövs för kommunikation med din bank eller med en annan verksamhetsutövare.
  • Betalinformation: betalningsmottagare för tidigare krediter, betalningsinformation, betaldatum och betalningsreferens.
  • Kundtjänstinformation: information som du uppger till vår kundtjänst i samband med ett kundtjänstärende. Vi styr inte vilken information du väljer att uppge till vår kundtjänst i telefonsamtal eller per e-post eller liknande kommunikation, men vi använder bara personuppgifter som du uppger till kundtjänsten för syften som är kopplade till ärendet. Telefonsamtal med vår kundtjänst spelas in.
  • Attributionsdata: information som du uppger om hur du kom i kontakt med våra tjänster, såsom hänvisning av en närstående eller reklam.

Information som vi samlar in om dig
Informationen vi samlar in om dig inkluderar den information som vi samlar in automatiskt då du interagerar med vår tjänst, och den information som vi samlar in av tredje part, vilket inkluderar kreditupplysningsinformation (från kreditupplysningstjänster såsom UC AB, Bisnode Kredit AB), kontoinformation från din bank (i det fall du använder vår kontoinformationstjänst) samt identitetsinformation (från SPAR). Beroende på vilka tjänster du väljer att använda behandlar vi alltså:

  • Person- och kontaktinformation: namn, adress, födelsedatum, personnummer och hushållsinformation.
  • Finansiell information: inkomst- och betalningsinformation inklusive betalningsanmärkningar, kreditförfrågningar, samt skatte- och fastighetsinformation.
  • Information från ditt anslutna email-konto: Om du anslutit ditt email-konto kan vi kontinuerligt inhämta information om innehållet i det anslutna email-kontot och den tillhörande profilen.
  • Elektronisk information: IP adress, geografiska placering, webbläsartyp och version, språkinställningar, operativsystem samt plattform och skärmupplösning.
  • Kontoinformation: uppgifter om bankkonton, lån, kontotransaktioner och annan finansiell information, kontosaldon, information om kontonummer och kontohistorik, kredituppgifter, information om köptransaktioner (belopp, tid, typ av transaktion och eventuell vara och/eller köpställe) och betalningsmottagare.
  • Interaktionsinformation: hur du interagerar med hemsidan och våra tjänster inklusive hur länge du besöker dessa samt felsökningsrapporter.
  • Marknadsföringsdata: som beskrivet i vår Cookie Policy använder vi personuppgifter insamlade genom vår hemsida för att personanpassa innehåll och marknadsföring på vår hemsida och genom våra marknadsföringspartners. Denna behandling sker bara om du lämnar ditt samtycke när du kommer till vår hemsida.
2. Vad vi använder informationen till

Syftet med behandlingen: Att bekräfta din identitet, dina person- och kontaktuppgifter.
Laglig grund för användandet: Fullgörande av avtal samt lag- och regulatoriska krav
Automatiskt beslut*: Ja

Syftet med behandlingen: Att behandla din ansökan, att använda våra produkter och tjänster inklusive kreditbedömning, prissättning och framtagande av erbjudande samt att genomföra utbetalningar av beviljade krediter.
Laglig grund för användandet: Fullgörande av avtal samt lag- och regulatoriska krav
Automatiskt beslut*: Ja

Syftet med behandlingen: Att, för det fall du anslutit ditt email-konto, tillhandahålla dig sammanställningar över dina befintliga krediter och fakturor samt skicka dig påminnelser när fakturor förfaller och bekräftelser när betalningar gjorts.
Laglig grund för användandet: Fullgörande av avtal
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att sammanställa din kontoinformation för att kunna tillhandahålla våra kontoinformationstjänster, inklusive gruppering av unika transaktioner (utifrån t ex tidsintervall eller transaktionstyp) och prognoser.
Laglig grund för användandet: Fullgörande av avtal
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att flytta ditt lån samt för att fullgöra interna processer såsom fakturering, kundtjänst och felsökning.
Laglig grund för användandet: Fullgörande av avtal
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att mäta och förstå effektiviteten av vår marknadsföring gentemot dig och andra, samt tillse dig med relevant marknadskommunikation.
Laglig grund för användandet: Berättigade intressen**
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att, för det fall du godkänt detta, använda din kontoinformationsdata för att marknadsföra andra relevanta tjänster vi erbjuder.
Laglig grund för användandet: Samtycke
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att förhindra missbruk av våra tjänster såsom bedrägeri.
Laglig grund för användandet: Fullgörande av avtal samt lag- och regulatoriska krav
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att utveckla nya produkter och förbättra våra tjänster såsom förbättring av våra beslutsmodeller, testning, utveckling och forskning samt processoptimering.
Laglig grund för användandet: Berättigade intressen**
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att följa lokal lagstiftning och regulatoriska krav, inklusive penningtvättsregelverket och terroristfinansieringslagstiftning.
Laglig grund för användandet: Lag och regulatoriska krav
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Samla in omdömen via tredje partslösningen Trustpilot
Laglig grund för användandet: Berättigade intressen**
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att överlåta krav på betalning till ny ägare
Laglig grund för användandet: Berättigade intressen**
Automatiskt beslut*: Nej

Syftet med behandlingen: Att analysera och sammanställa rapporter över lån.
Laglig grund för användandet: Berättigade intressen**
Automatiskt beslut*: Nej

* Automatiska beslut
Att behandlingen innefattar automatiskt beslut syftar på en process där Anyfin’s system automatiskt analyserar dina personuppgifter i jämförelse med på förhand bestämda värden i syfte att fastställa och bekräfta din identitet och kreditprofil för att därefter utvärdera om Anyfin kan erbjuda dig kredit, baserat på din kredithistoria, din ekonomiska situation och andra relevanta kriterier. Systemet kan automatiskt neka eller godkänna ansökningar under vissa förutsättningar. Om du är föremål för ett fullt automatiskt beslut att neka din ansökan får du information om detta.

** Berättigade intressen
De berättigade intressen som avses är knutna till Anyfins kärnverksamhet på så vis att analys av vårt nuvarande och framtida tjänsteutbud och våra beslutsmodeller, existerande lån och användarupplevelser är avgörande för att säkerställa välfungerande tjänster och en positiv användarupplevelse. Denna analys genomförs generellt sett på statistiska data, det vill säga data där dina personuppgifter inte kan utläsas.

Om du inte ger oss personlig data
I vissa fall behöver vi samla in data om dig på grund av lagkrav och för att kunna ingå och fullgöra avtal med dig. Om du i dessa fall inte ger oss tillgång till den data som krävs finns det risk att vi inte kan ingå avtal med dig. I dessa fall kan vi, efter att ha notifierat dig om detta, komma att behöva avbryta din tillgång till Anyfins tjänster.

3. Marknadsföring

Vi har rätt att använda din personliga data till att avgöra vilka produkter och tjänster som är av relevans för dig och vilka vi erbjuder dig. Vi kan komma att kommunicera erbjudanden och förslag genom den kanal som du har använt för att interagera med oss, såsom email, SMS, brev, app, sociala medier eller andra digitala kanaler.

Du kan be oss att sluta skicka dig marknadskommunikation genom att använda dig av länken för ‘avbryt prenumeration/unsubscribe’ i marknadskommunikationen eller genom att kontakta oss på privacy@anyfin.com

Om du lämnat ditt samtycke till att vi använder din kontoinformationsdata för att marknadsföra andra tjänster vi erbjuder i vår app kan du också återkalla ditt samtycke genom att gå till ”Mer” och klicka på ”Data & Säkerhet” under ”Inställningar & Support”. Observera att en återkallelse av ditt samtycke inte påverkar lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

4. De parter vi delar din information med

I vissa fall delar vi med oss av information till tredje part. Detta finns sammanfattat nedan. Vi ser alltid till att dessa parter enbart får tillgång till och använder data på ett säkert och kontraktuellt reglerat sätt, i linje med gällande dataskyddslagar och marknadspraxis.

  • Leverantörer och underleverantörer: Vi har rätt att dela din data med leverantörer för att kunna fullgöra vårt kontraktuella avtal med dig samt för andra ändamål i enlighet med denna policy.
  • Banker och leverantörer av finansiella tjänster: Leverantörer av finansiella tjänster som vi använder för att kunna leverera våra tjänster till dig.
  • Kreditupplysningsföretag: Vi delar din data med kreditupplysningsföretag för att kunna genomföra en riskbedömning samt för att verifiera din identitet. Vi utbyter på kontinuerlig basis finansiell information, vilket inkluderar information kring nuvarande saldo och samt information kring återbetalning.
  • Annonsörer och analysleverantörer: Vi delar viss begränsad data med annonsörer för att kunna identifiera material och målgrupper. Analysleverantörer kan komma att assistera oss med optimering av användning av hemsidan, felsökning och marknadsföringsaktiviteter.
  • Myndigheter: I enlighet med gällande lagkrav kommer vi att dela med oss av information till myndigheter såsom Polisen, Skatteverket och Finansinspektionen.
  • Köpare av fordringar: Anyfin kan överlåta din fordran till tredje part som köper fordringar. I samband med sådan överlåtelse delas samtliga dina personuppgifter som Anyfin har och köparen kommer att behandla dina personuppgifter som självständig personuppgiftsansvarig i enlighet med sin egen integritetspolicy som du får information om i samband med att fordran överlåts.
  • Avyttring: Om Anyfin eller dess tillgångar förvärvas av tredje part kommer din persondata att delas med dem.
5. Var vi behandlar din information

Dina personuppgifter behandlas i huvudsak på egenutvecklade system baserade på servrar som befinner sig inom EU/EES. För vissa syften överförs personuppgifterna till och behandlas i länder utanför EU/EES. Detta görs endast om adekvat skyddsnivå föreligger för uppgifterna i det land dit de överförs eller där de lagras eller om Anyfin och i förekommande fall vår personuppgiftsbiträde eller annan personuppgiftsansvarig som Anyfin överför personuppgifter till vidtagit lämpliga skyddsåtgärder, såsom bindande företagsbestämmelser eller standardavtalsklausuler.

Under förutsättningarna ovan använder Anyfin tjänsteleverantörer etablerade i USA för funktioner såsom annonsering och marknadsföringsanalys, kundtjänstsystem, interna kommunikationssystem och kundomdömesplattform.

6. Hur skyddas dina personuppgifter?

Anyfin har vidtagit skyddsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst förlust, förstöring eller skada genom olyckshändelse. Personuppgifter är bara åtkomliga för personal som behöver uppgifterna för att fullgöra sina arbetsuppgifter. Alla personuppgifter lagras på säkra servrar och all datakommunikation är krypterad via Secure Sockets Layer (SSL).

7. Hur länge vi sparar din data

Anyfin behandlar dina personuppgifter så länge du har en kreditrelation med oss eller ett aktivt användarkonto för våra tjänster. Vi behåller därefter också dina personuppgifter så länge som krävs för att efterleva lag, såsom för bokföringssyften. I varje fall behåller vi dina personuppgifter så långt som är nödvändigt sett till den lagliga grunden för behandlingen såsom beskrivet i avsnitt 2 ovan. Detta betyder att vi behåller vissa typer av personuppgifter längre än andra.

8. Dina juridiska rättigheter

De europeiska dataskyddslagarna tillser att du som individ har vissa rättigheter gällande dina personuppgifter.

  • Rättighet att få tillgång till personuppgifter
    Du har rätt att begära ut de personuppgifter vi har om dig utan avgift.

  • Rättighet att rätta uppgifter
    Du har rätt att rätta inkorrekt eller icke-kompletta personuppgifter. Vi kan dock komma att verifiera och styrka korrektheten i de nya uppgifterna.

  • Rätt att flytta data (dataportabilitet)
    Du har rätten att be att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat och vanligt förekommande format som är maskinavläsningsbart, vilket du kan använda för att flytta till tredje part. Under vissa omständigheter kan du begära att få datan flyttad direkt till den tredje parten. Notera att denna rättighet endast avser automatiskt hanterad information som du initialt har gett ditt samtycke till att vi hanterar eller som vi behandlar som del av ett avtal med dig.

  • Rätt att invända
    I de fall vi behandlar din persondata baserat på ett berättigat intresse (se avsnitt 2 ovan) har du möjlighet att invända mot användningen. Om ditt integritetsintresse överväger vårt intresse av att behandla vissa personuppgifter kommer vi att sluta behandla uppgifterna.

  • Rätt att bli glömd
    Du har rätt att begära borttagande av personlig data som inte längre behövs för det avseende det samlades in eller den persondata som krävde ditt medgivande för att samlas in. Notera dock att vi som finansiellt institut under tillsyn har vissa skyldigheter som omöjliggör för oss från att ta bort delar av dina data, såsom Konsumentkredit- och penningtvättsregelverket, samt bokförings- och skattelagar.

9. Kakor/Cookies

Med ditt samtycke eller för att leverera väsentliga funktioner och tjänster använder vi oss av kakor och liknande teknologi för att särskilja dig från andra användare och ge dig en bättre upplevelse av vår tjänst. En detaljerad beskrivning hur vi använder oss av kakor hittar du i vår Cookie Policy.

10. Klagomål

Integritetskyddsmyndigheten är den myndighet som handhar dataskyddsfrågor i Sverige. Om du anser att ett företag inte har hanterat dina personuppgifter på ett korrekt sätt kan du alltid anmäla det till dem. För de frågor du har gällande Anyfins hantering av personliga uppgifter får du gärna kontakta oss först, så vi kan hjälpa dig besvara eventuella frågor du har kring personuppgifter och dataskydd.

11. Kontakta oss

Din säkerhet och ditt dataskydd är viktigt för oss. Om du har några frågor gällande denna policy, hur vi använder personlig data eller dina rättigheter tveka inte att kontakta oss på privacy@anyfin.com.

Anyfin AB är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter enligt ovan. Vi är ett aktiebolag registrerat hos bolagsverket med organisationsnummer 559094-8005 och vårt huvudkontor ligger på Drottninggatan 92, 111 36 Stockholm, Sverige.

Anyfin har ett Dataskyddsombud som ansvarar för att övervaka Anyfin’s efterlevnad av GDPR och annan integritetsskyddslagstiftning. Dataskyddsombudet kan nås på följande e-postadress: dpo@anyfin.com

----

Denna integritetspolicy uppdaterades senast den 30 augusti 2021.

Land

Hämta appen

Anyfin AB, Drottninggatan 92, 111 36 Stockholm. Org. nummer: 559094-8005 © 2021 Anyfin AB är ett konsument­kreditinstitut och står under Finans­inspektionens tillsyn. Alla rättigheter reserverade.

Räkneexempel

Besparingen blir 1 783 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 18.88 % till 9.88 % och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 599 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 10.34 % och det totala beloppet att återbetala 14 380 kr. Anyfin ger endast ut ett erbjudande om de kan förbättra din tidigare ränta. Anyfin kommer aldrig öka din totala lånekostnad genom att förlänga återbetalningstiden.

Det maximala beloppet som kan omfinansieras med Anyfin är 300 000 kr. Löptiden kan som kortast vara 2 månader och som längst 120 månader, beroende på den nuvarande löptid. Den nominella räntan kan som minst vara 3.95 % och som mest 19.90 %. Den effektiva räntan kan som minst vara 4.02% och som mest 22.01%.